Miriam Hallin

Hej!

Jag heter Miriam och är sedan årsmötet 2010 suppleant i styrelsen. Jag tänkte berätta för er hur jag blev örtintresserad.

Jag är inte uppvuxen med växter och trädgård. Kunde inte se skillnad mellan tall och gran och de enda blommor jag kände till, sköttes av fastighetsskötaren. Jag är som ni förstår ett storstadsbarn. Det var först när jag flyttade hemifrån som mitt intresse vaknade till liv tack vare en underbar kvinna, min granne, som tog mig med till sin kolonilott. Hennes odling var inte som andras. Det var grönt överallt! Det växte inte bara i raderna men även mellan raderna! Det var nässlor och nate och målla och allt som hon alltid glömde namnet på men visste vad det skulle användas till.
Vi tog hem det och lagade mat, torkade buketter, blandade te, färgade garn och vävde. Jag fick köpa böcker för att lära mig vad växterna hette och upptäckte vilken spännande historia de hade att berätta. 
I många år har mitt intresse varit begränsat till litteraturen och det lilla jag har hunnit med ute i naturen. Numera har jag en egen trädgård men jag har inte gröna fingrar! (Men jag har mycket åkerfräken! Gott te!) Jag kämpar dubbelt så mycket för halva resultatet, men det gör mig inget. Jag känner bara glädje i min trädgård.
Detsamma gäller när jag är med mina vänner i Örtasällskapet. Jag hoppas nu kunna hjälpa styrelsen i deras arbete med att sprida kunskap om örter och deras många användningsområden. Under resans gång ser jag fram emot att lära mig mer från alla kunniga och intressanta medlemmar, som gärna delar med sig av sina erfarenheter.

TACK!  
Miriam

 

Copyright 2008-2011, Svenska Örtasällskapet | E-post: info@ortasallskapet.se