Maria Engwall Berg

Lite om vem jag är: Jag har alltid varit intresserad av växter och lärde mig som barn namnet och utseendet på många av de vilda växterna, främst ängsblommorna. När jag tar en promenad går jag fortfarande ofta och tittar ner i diket för att se vad som växer.

Jag blev nog medlem i Svenska Örtasällskapet av en slump och blev inte aktiv förrän flera år senare. Det var först när jag köpte hus med stor trädgård som det kändes kul att dela mitt intresse med andra i en förening. Nu har jag varit medlem i några år och tycker att det är fantastiskt kul på våra träffar, utflykter och mässor.

Jag är mest intresserad av de växter och örter man kan använda i matlagning. Grönsakslandet blir lite större för varje år och jag får plats med nya växter som jag måste testa. Blomrabatterna blir lite mindre och mer lättrensade för att grönsakslandet ska hinnas med. Det förstås inte bara de växterna jag odlar som är intressanta, utan även de vilda växterna och det vi kallar ogräs. Självklart blir jag trött på kirskålen som sprider sig överallt men den ger också mycket god pesto!

Det finns också en liten del av min trädgård där jag odlar små träd från frö. Jag tycker det är roligt att se vilka som kommer upp och var de ska planteras ut. Ett av mina träd är ett körsbärsplommon som fick sin första frukt förra året.

Mitt bidrag till Svenska Örtasällskapet är främst frölistan som jag och Lisbeth gör tillsammans. Det är spännande att lära sig om de nya fröerna och praktiskt att lära sig namnen på latin.

Maria

 

Copyright 2008-2011, Svenska Örtasällskapet | E-post: info@ortasallskapet.se