Fryksdalen med omnejd

Kontaktperson: Gunilla Viper tel 0565-41116, mobil 070-2090219  e-postadress gunilla.viper@gmail.com

Lokalgruppen ligger i Värmland och bildades i oktober 2009. Gruppen består av 14 aktiva medlemmar.

För att bli medlem i lokalgruppen måste man vara/bli medlem av Svenska Örtasällskapet. Läs mer under fliken Bli medlem.

 

Inspirationsträff
 Fryksdalsgruppen av Svenska Örtasällskapet hade en inspirationsträff den 16 februari. Vi träffades denna gång i Uddhedens Missionshus i Gräsmark. Det här med mörker, vintervägar och avstånd har sin betydelse, men vi blev ändå ett gäng som fick en trivsam kväll med ört- och trädgårdsprat och några delade även med sig av fröer.
>
>Vi spånade om intressanta aktiviteter som exempelvis mjölksyrning. Ett annat förslag var trädgårdstramp hemma hos varandra. Att se och uppleva någon annans trädgård eller örtagård brukar alltid vara inspirerande och sätta fart på idéer och kreativitet. Det kan förstås handla om att visa upp något som man lyckats bra med, men lika gärna kan temat vara: "Hjälp! Vad ska jag göra? Vad skulle NI göra?"
>
>Den 4-5 juni är det dags för Sunne Hem- och Trädgårdsdagar i Rottnerosparken. Där kommer Svenska Örtasällskapet att medverka och vi kommer att ha vår monter på Rådgivningsgatan som ligger i direkt anslutning till örtagården. Juni kändes lite avlägset i februarikvällen, men några av oss anmälde redan sitt intresse för att finnas på plats i montern denna försommarhelg.
>
>När vi så skiljdes åt hade odlingsdrömmarna fått en god portion av näring och vi såg fram emot den ljusnande framtid...
>
>Gunilla Viper

 

 

Rapport från Frykdalsgruppen

Fryksdalsgruppen av Svenska örtasällskapet hade en träff i Örtagården Rusticana hos Birgittha och Inge Hedin i slutet av augusti. I sensommarkvällen fick vi en trevlig guidning i örtagården, där vi även plockade örter till vårt kvällste. Till teet smakade vi på en örtagårdskaka med äpple och mynta.

Hösten gick med väldig fart och vår "före-julen-träff" med tema "Julens kryddor" kvarstår till slutet av november 2015?  Så kan det gå!

 

Gunilla Viper

Nässlor

Nässlor

FOTO: I Hedin

 

Copyright 2008-2011, Svenska Örtasällskapet | E-post: info@ortasallskapet.se