Birgittha Hedin - Sekreterare

Hej Örtavänner.

Styrelsemedlemmarna presenterar sig här på hemsidan så håll till godo med några rader om mig. Enklaste beskrivningen är med en travestering av Karlsson på taket: Jag är en lagom tjock kvinna i mina bästa år.

 För att börja från början är jag uppväxt på en liten bondgård i den värmländska storskogen inte långt från norska gränsen. Mitt ursprung hörs tydligt när jag talar och att återta dialekten kändes viktigt när jag efter några trivsamma år i Arboga flyttade tillbaka till hemtrakten. Under många år har jag varit scoutledare i Missionskyrkan. Upplevelserna, främst från scoutlägren är idag trevliga minnen att bära med sig.
 Mitt trädgårdsintresse vaknade när min man och jag köpte hus. Först var tanken att odla potatis och grönsaker för husbehov. I alla tidningar skrevs det om att ha ett tema för sin trädgård och jag valde temat "användbar trädgård". Med det menar jag att det som växer ska kunna användas på ett eller annat sätt, men man måste inte ta vara på allt. Trädgårdsarbetet ska inte kännas som en börda utan som ett behov. Att få gå en runda och se hur de första nässlorna sticker upp eller en sommarkväll känna dofterna från örtagården tycker jag är som en hälsokur. Ibland kan man även glädja sig över en värkande rygg när man ser att rabatten blev så som man önskat.

 För många år sen läste jag om vad som då hette: Västsvenska Örtasällskapet. Jag blev medlem och genom Örtabladet har jag fått kunskap, tips och inspiration. Det är roligt att föreningen växt så namnet måste ändras.

Under en period mellan olika arbeten fick jag tid att pröva nya saker. Bland annat var jag praktikant på Örtagården Mon, hos Lisbeth och Bernt där föreningen en gång startade. Denna praktik gav mig mod att starta företaget Örtagården Rusticana som erbjuder föredrag om örter och under säsong plantor till försäljning.
 
Att vara med i styrelsearbetet för Örtasällskapet är fantastiskt trevligt och lärorikt och inte alls betungande även om jag ofta har lång väg till mötena. För att värna om miljön har vi långa möten vid få tillfällen under året varvat med telefonmöten. Min förhoppning är att styrelsen och redaktören ska kunna fortsätta det jobb som gjorts förut och inspirera andra som har örter som största trädgårdsintresse.
 
Till sist ett litet råd: bli medlem, ta vara på tillfällena att delta i årsmöten, mässor och övriga träffar.


Hälsningar
Birgittha Hedin
sekreterare

Birgittha

Birgittha

FOTO: Inge Hedin

 

Copyright 2008-2011, Svenska Örtasällskapet | E-post: info@ortasallskapet.se